Samenwerking biedt perspectief

Ambachtenwerkplaats Zoetermeer

In de Ambachtenwerkplaats krijgen talenten een kans. In het gebouw van de Ambachtenwerkplaats zijn ook kledingbank MEVE! en ParticipArte gevestigd. IDB Maatwerk werkt er nauw samen met HABO GWW en Gilde klussendienst & stadstuiniers.

Warmenhoven Botenstalling

Cliënten van IDB Maatwerk kunnen onder begeleiding diverse activiteiten verrichten rond de botenstalling. Een belangrijk doel voor de cliënten is het opdoen van arbeids- en sociaal maatschappelijke ervaringen in een beschutte werk omgeving.

WHZ Rustoord en Leilinde

WZH Rustoord en WZH Leilinde bieden de cliënten van IdB Maatwerk aan om, onder begeleiding van IdB Maatwerk, activiteiten te verrichten. Dit bestaat o.a. uit ondersteuning bij diverse dagactiviteiten, ondersteuning in de  koffiecorner en onderhoud van het (toekomstig) groen, met als doel voor de cliënten arbeids- en sociaal maatschappelijke ervaring op te doen in een beschutte omgeving.

RataPlan

In Spijkenisse werkt IDB Maatwerk samen met RataPlan. In deze fantastische kringloopwinkel van Rataplan worden diverse werkzaamheden gedaan samen met andere medewerkers van RataPlan. Lees alles op de website of Facebookpagina van Rataplan.

Kansenfabriek

De kansenfabriek in Schiedam is een plek waar bewoners kunnen ontdekken waar hun talenten liggen, door begeleiding van vrijwilligers ondervinden zij het werken in verschillende beroepen. Het is een bolwerk van leren, werken, ontwikkelen en ontmoeten. Er vinden vele activiteiten plaatsvinden zoals: workshops, ambachtswerkplaats, marktplein, kennisoverdracht, tuinbouwactiviteiten, sport & spel en kunst & cultuur. Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina.

Vermeertoren

Centraal in de levendige wijk Voordijkshoorn in Delft bevindt zich in het gezondheidscentrum Vermeertoren (Pieter van Foreest), het ontmoetingscentrum voor ouderen en hun mantelzorgers. In samenwerking met de IDB Maatwerk, huisartsen, fysiotherapie, startpunt Wonen, Zorg en Welzijn, Careyn en het buurthuis de Parel biedt het ontmoetingscentrum een breed aanbod voor jong en oud geconcentreerd in één centrum.

Buurt en ZO

Het gebouw aan de Prins Hendrikstraat te Pijnacker is een verzamelgebouw en heeft een open verbinding  met de bibliotheek Oostland: een sociale en culturele huiskamer. Hier in het Sociaal Cultureel Centrum Buurt en ZO kan iedereen terecht voor educatie, lezen, advies, ontmoeting en recreatie. Ook Speelotheek Harlekino heeft een plekje gevonden in dit multifunctionele pand. In de zomer kunnen bezoekers terecht op het terras voor een hapje en een drankje, verzorgt door medewerkers van IDB Maatwerk.

Altijd

Trainingen

We hebben trainingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid staan centraal.

Lees verder >

Zinvol aan de slag

Zinvol aan de slag bij onze dagbesteding? Bekijk ons aanbod in uw gemeente.

Lees verder >