PERSBERICHT: IDB Maatwerk blaast leven in De Staal

PERSBERICHT
IDB Maatwerk blaast leven in De Staal

Op 30 maart opent IDB Maatwerk De Buitenkans aan de Staalweg 1 in Delft. Op deze locatie vinden haar cliënten een zinvolle dagbesteding en worden contacten met de omliggende wijk gesmeed. De wijkbewoners worden dan ook van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen en kennis te maken met hun nieuwe buren en de bedrijfjes die het pand gebruiken.

Het voorbereidende werk voor De Buitenkans is al in volle gang. Zo richtte IDB Maatwerk een receptie in en toverde zij de entreehal om tot een gezellige koffiecorner. Om ook de omgeving aantrekkelijker te maken, brachten haar cliënten (medewerkers) – mensen met afstand tot de arbeidsmarkt – planten aan in de borders. De inmiddels twintig bedrijfjes en zzp’ers die sinds het vertrek van de gemeente-ambtenaren hier een ruimte huren, kunnen bij de receptie hun post ophalen. Bezoek wordt opgevangen en de weg gewezen. Tevens kunnen de medewerkers van IDB Maatwerk hand- en spandiensten verrichten, zoals het verzendklaar maken van post(pakketten). En voor bepaalde schoonmaakdiensten draaien zij evenmin hun hand om. Ook in de omgeving van het gebouw verrichten zij zinvol werk, zoals het schoonhouden van de stoep en het verwijderen van zwerfvuil. IDB Maatwerk hoopt met De Buitenkans de banden tussen haar medewerkers, het bedrijfsleven en de buurtbewoners te versterken. De initiatieven blijven dan ook niet beperkt tot dienstverlening voor de bedrijfjes, ook contact met de wijkbewoners staat hoog op de prioriteitenlijst. Zij kunnen in de koffiecorner een lekker kopje koffie komen drinken voor een fijne prijs. Het wordt ze op professionele wijze geserveerd door medewerkers van IDB Maatwerk. En wie iets te ruilen heeft, kan terecht in de ruilwinkel, eveneens gerund door de medewerkers.

In het pand houdt tevens de Ambulante Woonbegeleiding van IDB Maatwerk kantoor, zij bedienen cliënten in regio Delft, waaronder ook Den Hoorn, Rijswijk, Midden-Delfland, Westland en Den Haag behoren.

Inmiddels is er ook een samenwerking ontstaan met Delft voor Elkaar. Vanaf de opening op 30 maart zal het wijkcontactpunt voor wijkbewoners van start gaan. Zij kunnen hier terecht met allerlei vragen in de breedste zin van het woord. Geen vraag is te gek, van behoefte aan een maatje tot iets willen organiseren in de wijk.

Als de nieuwe locatie is geopend, kan een levendige ontmoetingsplek ontstaan waarvan zowel de medewerkers van IDB Maatwerk, de wijkbewoners als de jonge bedrijfjes profijt hebben. Een aantal bedrijfjes zal bij de opening tonen wie zij zijn en wat zij zoal doen.

Terug naar overzicht

Altijd

Trainingen

We hebben trainingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid staan centraal.

Lees verder >

Zinvol aan de slag

Zinvol aan de slag bij onze dagbesteding? Bekijk ons aanbod in uw gemeente.

Lees verder >